Med en konsolideret årlig omsætning på 545 millioner euro (2022) er Förch en af de førende tyske leverandører af produkter til handel og industri. Virksomhedens nuværende hovedkvarter i Neuenstadt am Kocher (Baden-Württemberg) ligger ikke langt fra den tidligere kerne i den direkte salgsvirksomhed. Det, der i andre brancher er den meget omtalte garage, var grundlæggeren Theo Förchs forældres lade i 1963. I dag omfatter produktsortimentet mere end 100.000 værksteds-, monterings- og fastgørelsesartikler - men Förch er forblevet en 100 % familievirksomhed, hvor den menneskelige faktor og den personlige kontakt stadig spiller en nøglerolle.

Af de nuværende 3.500 medarbejdere arbejder 2.000 alene i marken, hvor de yder kvalificeret rådgivning og betjener mere end 300.000 kunder over hele verden. Derudover er der nu 33 salgssteder i Tyskland. En gennemgribende e-handelsstrategi fuldender multikanaltilgangen i salget. Den udenlandske forretning vokser i øjeblikket særligt stærkt og er nu på niveau med hjemmemarkedet. Der er allerede mere end 50 landerepræsentanter på verdensplan og 22 dedikerede landedatterselskaber

545 millioner euro i omsætning på verdensplan (2022)
22 virksomheder i Europa
Over 50 landekontorer verden over
3.500 medarbejdere, heraf 2.000 i marken
300.000 kunder inden for handel og industri
100.000 artikler til værkstedsudstyr, montering og fastgørelse

Vores servicepakke: Professionelt udvalg og skræddersyede tjenester

Vi har været en stærk partner indenfor handel og industri i 60 år. Med vores brede sortiment af produkter inden for værksteds-, monterings- og fastgørelsesprodukter forsyner vi vores kunder i divisionerne træ&byg, auto- & lastvognsbranchen og metal & industri. 

Vi kender vores kunders branche og har tilpasset os til de konstant stigende krav. Fra enkeltmandsvirksomheder til store industrikunder omfatter vores servicepakke et omfattende professionelt sortiment samt skræddersyede tjenester, der er individuelt tilpasset den enkelte virksomheds behov.

Vores højeffektive logistik- og distributionscenter præstere en leveringsgrad på 98,5 %  til vores kunders værksteder, lagre eller byggepladser inden for  48 timer.

FÖRCH koncernledelse

 
Andreas Pescht
Koncerndirektør (CEO)
Det begynder i 1963

Theo Förch har en velbetalt og lovende stilling som ingeniør hos den legendariske motorproducent NSU. Men landmandssønnen fra Kochertürn kan ikke ryste en tanke af sig: Hvis der bliver bygget flere og flere biler, vil flere og flere autoværksteder få hænderne fulde. Efterspørgslen på skruer og andre smådele vil stige dramatisk. Theo Förch anerkender denne mulighed. Og han er ambitiøs med at gribe den. I 1963 grundlægger han Theo Förch OHG.

Virksomhedens første hovedkvarter: en lade på hans forældres ejendom i Neuenstadt-Kochertürn. Det er et lagerrum og kontor på samme tid - og desværre også uopvarmet. Det er hårde tider for Theo Förch og hans våbenkammerater. Hvert mærke bliver vendt to gange, indkommende emballagemateriale bliver indsamlet og genbrugt. Køretøjsflåden på virksomhedens område består hovedsageligt af broderens traktor. Jordnærhed er trumfkortet. Men regnestykket går op. Skruerne og smådelene finder deres købere, og virksomheden har sorte tal på bundlinjen - lige fra starten.

Ikke langt fra laden, hvor det hele begyndte, ligger hovedkvarteret for den internationalt succesfulde gruppe af virksomheder.

Ekspansion og internationalisering

1963 Han grundlægger Theo Förch OHG og betjener fra da af bilindustrien med små dele.

1965 egynder internationaliseringen med leveringen af de første varer til Schweiz.

1966 grundlægges det første salgskontor i Paderborn, som siden er blevet en del af et tysk forsyningsnetværk med over 33 FÖRCH-salgskontorer.

1969 det første udenlandske datterselskab grundlægges i Verona (Italien). I dag er der mere end 22 virksomheder i Europa og over 55 landerepræsentanter på verdensplan.

Generationsskifte og vækstforløb

1992 anden generation, deres søn Wolfgang Förch, blev en del af ledelsen. To år senere fulgte hans søster Birgit Förch efter. Samme år blev byggeafdelingen åbnet op som en ekstra målgruppe.

1998 et yderligere signal om vækst blev givet med opførelsen af en ny administrationsbygning.

2002 et yderligere signal om vækst blev givet med opførelsen af en ny administrationsbygning.

2006 blev der holdt en stor firmafest i anledning af Theo Förchs 70-års fødselsdag.

2007 oplevede virksomhedens grundlægger endnu et særligt øjeblik i sit liv: Han blev tildelt den økonomiske medalje fra delstaten Baden-Württemberg, som gives som anerkendelse af eksemplariske tjenester til delstatens økonomi.

Jubilæum, digitalisering og cross-channel-strategi

2011 FÖRCH var en af de første direkte salgsvirksomheder, der introducerede iPad som et salgsværktøj i marken. Digitalisering er en integreret del af udviklingen i virksomheden, som er præget af cross-channel-ideen.

2013 bliver virksomhedens 50-års jubilæum fejret i stor stil. I forbindelse med jubilæet oversteg salget for første gang 300 millioner euro.

Selv i dag oplever FÖRCH stadig stærk vækst, hvilket bekræftes på imponerende vis af store byggeprojekter ud over salgstallene.

2016 Logistikcenter II blev sat i drift i Neuenstadt.

Planlægningen af Logistikcenter III i Boxberg begynder i 2018.

2021 vil endnu en administrationsbygning i Neuenstadt være klar til indflytning, og den succesfulde vækstrejse kan fortsætte.